Athens - Greece 697.48.71.553

Άρθρα από το blog

Digital Marketing & Εργασία από το Σπίτι

Για εμάς τους Digital Marketers δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο η εργασία από το σπίτι, καθώς πολλοί freelancers το έχουν υιοθετήσει σε καθημερινή βάση, ενώ αρκετές φορές υπάλληλοι – μισθωτοί παίρνουν δουλειά μαζί τους για να την ολοκληρώσουν. Σαφώς τα δεδομένα αλλάζουν όταν δεν έχετε επιλογή και πρέπει να μείνετε αναγκαστικά στο σπίτι και να δουλέψετε από εκεί αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνετε παραγωγικοί.

Εμείς καθώς #menoumespiti εφαρμόζουμε ορισμένες πρακτικές και θέλουμε να τις μοιραστούμε με όσους εργάζονται από το σπίτι με σκοπό να δουλέψετε όμορφα και με Θετική Ψυχολόγια!

Θέτοντας Ωράριο Εργασίας

Στο σπίτι εύκολα μπορούμε να ξεγελαστούμε και να διακόψουμε πολλές φορές τη δουλειά μας. Μπορεί να σταματήσουμε με σκοπό να δούμε μία ταινία, να βγούμε λίγο στο μπαλκόνι, να πάρουμε τηλέφωνο έναν φίλο μας, με αποτέλεσμα να περάσουν οι ώρες και να μην έχει γίνει η δουλειά που θέλαμε.

Ωράριο Εργασίας από το Σπίτι

Είναι καλό να τηρείτε ένα ωράριο εργασίας όπως στο γραφείο – με μικρά διαλλείματα για να ξεμουδιάσετε, να σηκώσετε τα μάτια σας από την οθόνη του υπολογιστή και να τσιμπήσετε ένα φρούτο ή ένα Σνακ.

Το ωράριο εργασίας θα διαχωρίσει το «μένω σπίτι και δουλεύω» όλη την ημέρα από το:

 • Μένω σπίτι και ξεκουράζομαι
 • Μένω σπίτι και βλέπω μία ταινία ή μία σειρά
 • Μένω σπίτι και ψυχαγωγούμαι παίζοντας επιτραπέζια ή video games
 • Μένω σπίτι και κοιμάμαι

Το ωράριο εργασίας θα σας κάνει να νιώσετε παραγωγικοί και λειτουργικοί και θα έχετε ένα αίσθημα ικανοποίησης μετά από 4-5 ημέρες εργασίας μέσα στο σπίτι.

Tip: Μπορείτε να «σπάσετε» το 8ωρο σας σε δυο 4ωρα αν σας εξυπηρετεί (πρωί και απόγευμα), εμείς έχουμε δει ότι λειτουργεί αποτελεσματικά!

Meeting με Webex ή Skype

Αν είσαστε μέλος μίας ομάδας ή freelacer που συνεργάζεται με μία εταιρεία είναι καλό να κάνετε σύντομα meetings μέσω Webex ή Skype καθώς η οπτική επαφή είναι προτιμότερη από μία «ξερή» επικοινωνία μέσω e-mail. Είναι καλό να βλέπετε τους συνεργάτες σας καθώς επηρεάζεται θετικά τόσο η δική σας ψυχολογία όσο και των συναδέλφων σας και βιώνετε την επικοινωνία σα να βρίσκεστε στο γραφείο.

Online Meetings

Η ομαδική δουλειά θέλει επαφή και καλό είναι 2 φορές την εβδομάδα κατ’  ελάχιστο να γίνονται online επικοινωνίες με ήχο και εικόνα, εξάλλου είμαστε στον αιώνα της virtual εποχής και μπορούμε να εξαλείψουμε την απόσταση διαδικτυακά 😊.

Δημιουργήστε το χώρο του Γραφειού σας

Είτε μένετε σε μεγάλο είτε σε μικρό σπίτι πάντα υπάρχουν ευκαιρίες για να δημιουργήσετε το δικό σας γραφείο. Μπορεί να μην είναι τόσο γκλαμουράτο και ντιζαϊνάτο καθώς το σπίτι σας δε μπορεί να θυμίζει τα γραφεία της Apple, της Google ή του Facebook όμως μπορείτε να φτιάξετε μία ωραία γωνία που θα δουλεύετε ήσυχα και παραγωγικά. Αν υπάρχει ένα δωμάτιο που δε χρησιμοποιείτε είναι ώρα να το καθαρίσετε και να το μετατρέψετε σε επαγγελματικό χώρο. Δεν χρειάζεστε πολλά, ένα γραφείο και μία καλή καρέκλα και είστε ΕΤΟΙΜΟΙ!

Το Γραφείο σας Στο Σπίτι

Αν πάλι δεν υπάρχει το επιπλέον δωμάτιο εξοικονομήστε λίγο χώρο στο σαλόνι του σπιτιού σας, βάλτε ένα γραφείο και μία καρέκλα και μπορείτε και πάλι να κάνετε άψογα τη δουλειά σας.

Σε καμία περίπτωση μη δουλεύετε:

 • Στο κρεβάτι καθώς δουλειά και ύπνος δεν πάνε παρέα 😊
 • Στον καναπέ γιατί και το αραλίκι με τη δουλειά δε συμβαδίζουν
 • Στην κουζίνα γιατί υπάρχουν πιθανότητες να βρεθεί το laptop μέσα σε μία κατσαρόλα

Υιοθετήστε τις συνήθειες του γραφείου σας

Κάθε επαγγελματίας έχει ορισμένες συνήθειες στο γραφείο όπου εργάζεται όπως οι παρακάτω:

 • Να παραγγέλνει τον καφέ του κάθε πρωί στις 10:00 (Εμείς στην Think Tank έχουμε καθιερώσει την παραγγελία μας στις 10:30 για τους αργοπορημένους 😉)
 • Να ακούει χαμηλά την αγαπημένη του μουσική
 • Να τρώει το μεσημεριανό του στις 15:30 κτλ.

Μπορείτε αντίστοιχα να καθιερώσετε ορισμένες συνήθειες στο σπίτι που πλέον αποτελεί το νέο χώρο εργασίας σας.

Η ώρα του Καφέ

Φτιάξτε τον αγαπημένο σας καφέ στο σπίτι την ίδια ώρα που τον απολαμβάνετε στο γραφείο – δε χρειάζεται να τον παραγγείλετε. Ο καφές έχει γίνει επιστήμη με μία καλή καφετιέρα στο σπίτι φτιάχνετε υπέροχο καφέ και αν το σκεφτείτε στοιχίζει πιο οικονομικά.

Η ώρα της Μουσικής

Μπορείτε να ακούσετε μία από τις αγαπημένες σας playlist που έχετε δημιουργήσει στο YouTube (αφού εγκαταστήσετε το adblock – είμαστε Digital Marketers άλλα η μουσική δε χρειάζεται συνεχείς διακοπές και διαφημίσεις 😊).

Σας προτείνουμε να βάλετε ακουστικά για να μην ενοχλείτε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας καθώς το σπίτι είναι ιερό για όλους. Η μουσική θα σας βοηθήσει να απομονώσετε τους εξωτερικούς θορύβους και να συγκεντρωθείτε καλύτερα στη δουλειά σας.

Η ώρα του Φαγητού

Εδώ μπορούμε να πούμε ότι είστε τυχεροί που μένετε σπίτι καθώς πρέπει να σκεφτείτε 3 πράγματα που θα σας φτιάξουν την διάθεση:

 • Τέλος τα Ταπεράκια!
 • Τέλος τα Μικροκύματα!
 • Τέλος τα συχνά Delivery!

Κάθε μέρα μπορείτε να απολαμβάνετε φρέσκο και νόστιμο φαγητό σε πιάτο 😊 στο σπίτι σας, φτιαγμένο από εσάς ή από το έτερον ήμισυ με πολλή Αγάπη!

Προτείνουμε να κάνετε συχνά και μικρά γεύματα για να έχετε ενέργεια όλη την ημέρα και μη σας πιάνει υπνηλία μετά το μεσημεριανό φαγητό.

Αυτές είναι οι συμβουλές που ακολουθούμε εμείς στην Think Tank, θα θέλαμε να μας πείτε τη γνώμη σας και να μοιραστείτε τις δικές σας εμπειρίες σχετικά με την εργασία από το Σπίτι.

Καλή Δύναμη σε όλους!

 

3 Σχόλια

 1. Τέλειο πρόγραμμα! Το σημαντικό τώρα είναι να το τηρούμε.. Ευκαιρία πάντως να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που έχουμε για να δημιουργήσουμε για μετά! #menoumespiti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *